Pentru a vă putea bucura de integritatea și strălucirea bijuteriilor Milk&Memories - bijuterii cu lapte matern Iași pentru o perioadă cât mai lungă, este foarte important să urmaţi câteva reguli de bază şi foarte simple:
Tratați aceste bijuterii ca toate celelalte obiecte prețioase ... cu grijă.
Nu expuneţi bijuteriile la substanţe chimice, trebuie îndepărtate atunci când lucrați sau curățați cu substanțe chimice. În cazul în care a luat contact cu o substanță chimică ce o poate deteriora, o puteți șterge cu o lavetă moale puțin umezită cu apă călduță.
Cand le purtați, evitați sauna, solarul, bronzul organic, expunerea îndelungată la soare, loțiunea de corp și fondul de ten (trebuie alocat suficient timp pentru absorbție), de asemenea parfumul poate să provoace pagube bijuteriilor (nu pulverizați direct pe bijuterie). În plus, vă rugăm să evitați schimbările extreme de temperatură, cum ar fi lăsarea în mașină într-o zi toridă de vară (s-ar putea înmuia). Mai toate bijuteriile pot fi afectate de clor, de apă termală şi apă sărată.
Nu folosiți produse pentru curatarea bijuteriilor decat cele recomandate si special create în acest scop. Există o varietate largă de materiale speciale, soluţii şi creme destinate întreţinerii bijuteriilor. Dacă nu sunteţi siguri de ceva anume atunci mergeţi direct la bijutier să le curăţaţi.
Nu aplicaţi niciodată forţa brută pe bijuterii. Purtarea neglijentă pe termen indelungat poate duce la îngalbenire prematură, mătuire sau distorsionare (deformare). Cu trecerea timpului, indiferent ca sunt purtate sau nu, este normal ca aceste bijuterii să capete o culoare slab gălbuie, aceasta fiind natura rășinii.
Bijuteriile care au baza din aur nu necesită îngrijire specială, pot fi curăţate cu apă curată cu puţin sapun/detergent. După curăţare clătiţi bine şi apoi uscaţi. Daca nu ai primit o lavetă specială de curațare, o poți comanda de pe site.
Deși sunt mai accesibile, bijuteriile care au baza din argint sunt mai pretențioase ca cele din aur sau inox; necesită o foarte mare îngrijire. Nu trebuie păstrate în spaţii deschise, nici in zone cu umiditate ridicată, precum camera de baie sau bucataria; ci în săculeţi cu ziplock. Cea mai întâlnită problemă la bijuteriile de argint este înnegrirea sau pierderea luciului. Oxidarea bijuteriilor din argint este un proces natural (factori precum produsele de înfrumusetare și transpirația pot provoca o înnegrire mai rapidă a bijuteriei); dar cu o îngrijire adecvată se poate preveni acest lucru şi bijuteriile dumneavoastră vor arăta mereu ca noi. Înnegrirea bijuteriilor din argint este motivul pentru care se intervine cu placarea cu rodiu, acesta previne oxidarea şi prelungeşte frumuseţea şi luciul suprafaţelor din argint. Daca nu ai primit o lavetă specială de curățare, o poți comanda de pe site. Cu aceasta bijuteriile din argint vor fi lucioase şi vor arăta ca noi în câteva minute.
Respectând aceste reguli vă puteți bucura o perioadă cât mai îndelungată de bijuteriile dumneavoastră, în special atunci când doriţi să vă amintească, de anumite evenimente, momente sau trăiri.